Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.05.2018

Квартирні махінації в Одесі - перед судом постануть родичі, підозрювані у шахрайстві на 6 млн грн

-

Співробітники Одеської місцевої прокуратури №3 направили до суду обвинувальний акт стосовно двох мешканок Одеси, які у змові з іншими ділками підозрюються у шахрайстві з нерухомістю.

Як з’ясували під час слідства правоохоронці, вказані громадянки у змові з іншими учасниками злочинної схеми у 2016 році підробили документи, що дозволило збільшити площу однокімнатної квартири у центрі міста завдяки нежитловому приміщенню - підвалу.

Після цього площу житла фактично розширили за рахунок трьох квартир з цього ж будинку, які були власністю кредитної спілки, та незаконно зареєстрували за собою право власності. 

Таким чином на папері, а згодом завдяки знесеним стінам у ряді відчужених квартир, розмір житла незаконно збільшився з 117 до 583 квадратних метрів. 

Завершивши махінації з документами, ділки підшукали добросовісного покупця та реалізували йому вже двоповерхові апартаменти по  вул. Жуковського.  

Унаслідок таких махінацій громадянину спричинено понад 6 млн грн шкоди.

Також правоохоронні органи повідомили про підозру ще одному фігуранту схеми – колишньому посадовцю кредитної спілки, який тривалий час переховувався від слідства.

Наразі правоохоронці працюють над встановленням та притягненням до відповідальності інших учасників злочинної схеми.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Приморський відділ поліції.

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

 

 

кількість переглядів: 2376