Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.09.2019

Прокурори виявили факти підробки медичних документів в Одеському СІЗО

-

Прокуратура Одещини постійно вживає заходи для забезпечення додержання Закону, дотримання прав та законних інтересів ув’язнених і засуджених на медичну допомогу.

Упродовж 2019 року за результатами перевірок в усіх установах попереднього ув’язнення та виконання покарань на території регіону, а саме слідчих ізоляторах та колоніях, виявлені порушення законодавства у сфері охорони здоров’я.

З метою усунення порушень прокурори внесли 22 документи реагування, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 4 посадові особи, також розпочато 4 кримінальні провадження за фактами ненадання та несвоєчасного надання медичної допомоги.

Водночас, під час повторної перевірки прокуратура виявила нові порушення Закону, а саме встановила, що співробітники медчастини в Одеському слідчому ізоляторі підробляли медичні документи та вносили до них недостовірні відомості, на підставі яких ув’язнених безпідставно знімали з планового етапу.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 364 та ч. 1 ст. 366 КК України (зловживання владою або службовим становищем; службове підроблення).

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 2280