Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.10.2019

Прокуратура Одещини повідомила про підозру організатору схеми заволодіння майже 7 млн грн, що виділялись в рамках гранту на очисні системи м. Вилкове (ФОТО)

-

Прокурори прокуратури Одещини повідомили про підозру організатору схеми заволодіння частиною бюджетних коштів, що виділялись на реалізацію Великомасштабного грантового проекту щодо інвентаризації, оцінки та зменшення впливу антропогенних джерел забруднення.  

За даними слідства, засновник підприємства-генпідрядника, що займалося будівництвом та реконструкцією каналізаційних очисних споруд міста Вилкове, у змові з іншими заволодів понад 6,8 млн грн коштів (ч. 3    ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 358 КК України).

Оборудку спільно з іншими фігурантами реалізували через підроблення документів для завищення обсягу виконаних робіт, фактично здійснивши роботи не у повній мірі.

Раніше слідчі прокуратури спільно з процесуальними керівниками вже повідомили про підозру іншим восьми учасникам оборудок: трьох колишнім директорам Департаменту екології та природних ресурсів Одеської обласної державної адміністрації, керівнику та двом працівникам держпідприємства, що здійснювали технічний нагляд за будівництвом, головному інженеру та колишньому директору підприємства-генпідрядника.

Оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювали співробітники Управління захисту економіки в Одеській області ДЗЕ НП України.

Так, завдяки правоохоронним органам виявлено махінації при будівництві та реконструкції важливого для жителів Вилкове об’єкту, що забезпечує життєдіяльність населення міста. 

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

 

 

  

 

кількість переглядів: 2886