Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.12.2019

Прокуратура: повідомили про підозру у службовій недбалості директору освітнього закладу, в якому під час пожежі загинули люди

Прокурори прокуратури Одеської області повідомили про підозру у службовій недбалості директору державного вищого навчального закладу.

Прокурори прокуратури Одеської області повідомили про підозру у службовій недбалості директору державного вищого навчального закладу.

За інформацією слідства, через неналежне виконання посадовцем своїх безпосередніх обов’язків щодо забезпечення пожежної безпеки у приміщенні освітнього закладу виникла пожежа. Через її трагічні наслідки за попередніми даними загинуло 12 громадян, ще 4 мають статус зниклих безвісти.

Крім того, в лікарні Одеси госпіталізували 31 постраждалого з опіками різного ступеню тяжкості та отруєннями чадним газом.

Пожежа зруйнувала багатоповерхову будівлю - пам’ятку архітектури 1914 року, в якій розташовувався освітній заклад, пошкодила і знищила усе майно, що знаходилось у зазначеній будівлі на момент пожежі.

Слід зазначити, що за результатами планової перевірки навчального закладу у червні 2014 року співробітники ДСНС України в області склали акт про грубі порушення законодавства про пожежну безпеку та винесли припис про їх усунення.

Наразі вирішуються питання про обрання підозрюваному - керівнику коледжу запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Одеській області (ч. 2 ст. 367 КК України).

Хід розслідування цієї трагічної події знаходиться на контролі у керівництва обласної прокуратури.

Так, 10 грудня під час прес-брифінгу учасників урядової комісії з розслідування трагічної пожежі на Троїцькій, прокурор Одещини Максим Вихор зазначив, що кримінальні провадження зазначеної категорії досить специфічні. Оскільки у ході пожежі знищуються докази та в ряді випадків роблять неможливим проведення однозначної експертизи, що ускладнює механізм притягнення винної особи до кримінальної відповідальності.

«Я буду клопотати перед керівництвом Генеральної прокуратури України щодо ініціювання питання на законодавчому рівні про доповнення статті 367 КК України частиною третьою, що передбачатиме таку тяжкість наслідків як тяжке тілесне ушкодження або загибель людей. У такому випадку навіть за відсутності однозначних висновків експертизи, правоохоронні органи матимуть законну можливість притягувати причетну особу до відповідальності зі значним строком покарання» - зазначив прокурор.

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 2487