Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.03.2020

Митники, причетні до схеми оборудок з нафтопродуктами біглого українського бізнесмена, розшукані та перебувають під домашнім арештом

Завдяки належним координаційним діям прокурорів у кримінальному провадженні, оперативниками встановлено місцезнаходження двох митників, які перебували у розшуку.

Правоохоронці Одещини активізували розслідування незаконної схеми продажу нерозмитненого палива на території України з мільярдними збитками державі, яку реалізувала злочинна організація під керівництвом українського бізнесмена.

Завдяки належним координаційним діям прокурорів у кримінальному провадженні, оперативниками встановлено місцезнаходження двох митників, які перебували у розшуку.

Наразі суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Розшук ще одного їх спільника та капітана судна продовжується.

Нагадаємо, що завдяки вжитим заходам, 12 лютого, прокурори повідомили про підозру трьом колишнім працівникам Південної митниці та капітану судна, та у зв’язку із переховуванням – оголосили їх у розшук.

За версією слідства, службові особи митниці підробляли документи про нібито вивезення імпортованого палива за межі території України як транзит, тим самим сприяли ухиленню підконтрольними бізнесмену підприємствами від сплати податків.

В свою чергу капітан судна, достовірно знаючи, що танкер не завантажувався паливом, імітував його перевезення.

Загалом за вказаною схемою ухилення від сплати податків зловмисники спричинили державному бюджету шкоду у майже 600 млн гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників Одеського управління ДСР НП України.

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 3729