Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2021

Проводив розвідувально-підривні акції на території південних областей України – колишнього військовослужбовця взято під варту

Предметом особливої уваги правоохоронців є забезпечення національної безпеки та територіальної цілісності держави, а також своєчасне викриття фактів підготовки до вчинення злочинних проявів, спрямованих на дестабілізацію ситуації в регіоні.

Предметом особливої уваги правоохоронців є забезпечення національної безпеки та територіальної цілісності держави, а також своєчасне викриття фактів підготовки до вчинення злочинних проявів, спрямованих на дестабілізацію ситуації в регіоні.

Так, за клопотанням прокурорів Одеської обласної прокуратури взято під варту громадянина України, підозрюваного у сприянні діяльності терористичної організації та незаконному поводженні зі зброєю (ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 263 КК України).

Слідством з’ясовано, що мешканець Одещини, будучи колишнім військовослужбовцем та маючи велику кількість знайомих серед колишніх та діючих військовослужбовців ЗС України, сприяв діяльності терористичної організації «ДНР», зокрема проводив розвідувально-підривні акції на території південних областей України, а також збирав і передавав до так званого «Міністерства державної безпеки ДНР» інформацію про діяльність формувань ЗС України.

Підозрюваний налагодив розгалужену мережу джерел здобуття необхідної інформації на території України серед колишніх та діючих військовослужбовців, використовуючи при цьому різні методи схиляння осіб на співпрацю із ним.

Отриману інформацію за допомогою мобільного мессенджеру протягом 2019-2020 років передавав до терористичної організації «ДНР», за що отримував грошову винагороду.

Під час санкціонованого обшуку автомобіля підозрюваного виявлено та вилучено три корпуси ручних гранат, три запали та реактивну протитанкову гранату.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Одеській області.

На даний час в рамках зазначеного кримінального провадження правоохоронцями вживаються заходи щодо встановлення всіх причетних до скоєного злочину осіб.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1770