Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.08.2021

Прокуратура: двох мешканців Одеси підозрюють у вимаганні неіснуючого боргу в 5 тис дол США (ФОТО)

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури двом чоловікам повідомлено про підозру у вимаганні (ч. 2 ст. 189 КК України).

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури двом чоловікам повідомлено про підозру у вимаганні (ч. 2 ст. 189 КК України).

Встановлено, що двоє приятелів, які мешкають в Одесі та один з яких є громадянином сусідньої держави, дізнавшись, що 35-річний одесит бажає придбати автомобіль, вигадали неіснуючий грошовий борг перед спільною знайомою у розмірі 5000 доларів США та почали погрожувати фізичною розправою, у разі не передачі їм вказаних коштів.

На пропозицію потерпілого зустрітись зі спільною знайомою, яка підтвердить відсутність боргу, зловмисники повідомили, що знайома бачитись не хоче та попросила передати гроші їм.

Зрештою, потерпілий, побоюючись за своє життя та здоров’я, погодився на виконання незаконних вимог.

Під час виконання умов так званої «угоди» спільників затримали правоохоронці.

З’ясовано, що один із затриманих є «кримінальним авторитетом» та представником «злодія у законі» в Одесі та області і систематично разом із своїм спільником займався вимаганням коштів у громадян та підприємців на території України.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі УСБУ в Одеській області за оперативного супроводу співробітників ГВ БКОЗ УСБУ в Одеській області.

 

!За цей злочин Законом передбачено до 7 років позбавлення волі.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 2206