Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.09.2022

Передавав спецслужбам рф персональні дані співробітників Служби безпеки України – експоліцейського підозрюють у держзраді (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури колишньому співробітнику МВС України повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури колишньому співробітнику МВС України повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, з березня по серпень 2022 року експоліцейський для представників спецслужби держави-окупанта збирав та передавав інформацію щодо соціально-політичної обстановки в Україні та сил правопорядку та безпеки України.

Так, колишній правоохоронець збирав відомості щодо співробітників Служби Безпеки України в якості потенційних джерел інформації та з метою створення у подальшому інформаторської мережі російських спецслужб на території України. Зокрема, він передавав персональні дані колишніх та діючих працівників СБУ: прізвища, дати народження; місця реєстрації (проживання); номера мобільних телефонів; дані щодо родин; фотографії; місця служб, посади і лінії роботи; характеризуючі дані.

Отримані відомості спецслужби держави-агресора намагались використовувати для розвідувально-підривної діяльності проти України.

За клопотанням прокурора підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Одеській області за оперативного супроводу співробітників ГВ ЗНД УСБУ в Одеській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1203