Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.09.2022

За втручання прокуратури попереджено безпідставні витрати понад 2,7 млн грн з місцевого бюджету

За втручання прокурорів Біляївської окружної прокуратури розірвано договір про закупівлю робіт за кошти місцевого бюджету на суму 2,1 млн гривень, який був укладений з порушенням процедури закупівлі.

За втручання прокурорів Біляївської окружної прокуратури розірвано договір про закупівлю робіт за кошти місцевого бюджету на суму 2,1 млн гривень, який був укладений з порушенням процедури закупівлі.

Так, у грудні 2021 року між Управлінням освіти, культури, молоді та спорту Вигодянської сільської ради та підприємством, за результатами відкритих торгів, укладено договір на закупівлю робіт з «Капітального ремонту внутрішнього електрозабезпечення Василівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів».

Разом з тим, в порушення процедури закупівлі, замовником безпідставно не відхилено пропозицію підприємства, хоча ним не надано передбачені умовами тендеру документи про наявність обладнання, працівників відповідної кваліфікації, документально підтвердженого досвіду виконання аналогічного за предметом закупівлі договору, наявність фінансової спроможності, не надано довідки про відсутність або наявність податкового боргу чи інших фінансових зобов’язань, що унеможливлюють реальне виконання договору.

У зв’язку із зазначеним, прокурорами на адресу Вигодянської сільради скеровано запит в поряду ст. 23 Закону України «Про прокуратуру» з метою встановлення підстав для представництва інтересів держави в суді, на виконання якого прокуратуру повідомлено про усунення порушення шляхом розірвання вищезазначеного договору.

Аналогічно, за втручання Болградської окружної прокуратури розірвано договір між комунальним підприємством "Комфорт-16" та ФОП про придбання матеріалів для ремонту водомереж за кошти місцевого бюджету на суму 643 тис гривень.

Так, замовником не дотримано принципів здійснення публічних закупівель, зокрема договір укладено без використання електронної системи закупівлі та без належного обґрунтування щодо застосування закупівлі із позначкою «Українська Визвольна Війна».

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1209