Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.09.2022

Переправляли призовників до невизнаного Придністров’я за 3-4 тис дол США – судитимуть 4 учасників транснаціональної організованої групи (ФОТО)

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 4 учасників транснаціональної організованої групи за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 4 учасників транснаціональної організованої групи за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідством встановлено, що громадянин Молдови, перебуваючи на території невизнаного Придністров’я, налагодив схему незаконного переправлення військовозобов’язаних громадян через держкордон.

За винагороду у 3-4 тис дол США четверо його спільників доставляли бажаючих залишити країну чоловіків до кордону з невизнаною Придністровською Молдавською Республікою на автомобілі та проводили поза пунктами пропуску через с. Нове Роздільнянського району.

Так, військовозобов’язаних супроводжували до заздалегідь підготовленого місця – паркану, на території одного з домоволодінь в селі, через який обладнаний прохід безпосередньо до прикордонної смуги, де їх очікували для переправлення до Молдови. Фрагмент сітки паркану спільники покривали щільною тканиною та обладнували спеціальну дерев’яну конструкцію, по якій призовники переходили через розділяючий прикордонний рів.

Ділків викрито та затримано при спробі переправити через державний кордон трьох чоловіків віком від 33 до 42 років.

Матеріали стосовно організатора групи – громадянина Республіки Молдова виділені в окреме провадження та наразі вирішується питання щодо оголошення його у міжнародний розшук.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників УСР в Одеській області ДСР НП України.

 

!За цей злочин Законом передбачено від 7 до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 1191