Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.11.2022

Виготовляв фото- та відеоматеріали для ворога з надією отримати «державну посаду» у разі окупації регіону – підозрюють мешканця Одеси (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури затримано мешканця Одеси та повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури затримано мешканця Одеси та повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, чоловік, маючи антиукраїнську позицію та бажання окупації ворогом Одещини, фіксував та передавав інформацію щодо місць дислокації, переміщення підрозділів та військової техніки, а також місць розгортання і обладнання блокпостів для нанесення ракетних ударів і захоплення регіону.

Зібрані фото- та відеоматеріали зрадник передавав співробітникам фсб рф, бажаючи отримати посаду директора департаменту житлово - комунального господарства при т.зв. «окупаційній адміністрації рф в Одеській області».   

Зрадника затримали «на гарячому» під час чергової передачі корегувальної інформації для ворога та вилучили приховану картку пам’яті у пачці з-під сигарет та мобільний телефон.

Наразі за клопотанням прокурора підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Одеській області за оперативного супроводу співробітників ГВ ЗНД УСБУ в Одеській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1374