Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.03.2023

Викрито шахрая, який ошукував родичів полеглого на війні захисника України (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру мешканцю Подільська за фактом шахрайства (ч. 3 ст. 190 КК України).

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру мешканцю Подільська за фактом шахрайства (ч. 3 ст. 190 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, з метою збагачення, увійшов у довіру до родичів військовослужбовця, який загинув на Херсонщині під час виконання бойових завдань та запропонував свою допомогу у вирішенні питань щодо оформлення необхідних документів, пов’язаних із виплатою та отриманням допомоги, яку надає держава родинам загиблих військових.

Зловмисник повідомив, що за грошову винагороду у розмірі 10 тис доларів США, через свої нібито зв’язки в компетентних органах, він забезпечить прискорення державних виплат.

При цьому він навмисно розповідав, що без його допомоги вони не здатні отримати грошову допомогу, оскільки виплати заблоковані.

Правоохоронці затримали зловмисника безпосередньо під час одержання 5 тис доларів США - першої частини винагороди.

Наразі за клопотанням прокурора підозрюваному обрано  запобіжний захід  у вигляді тримання під вартою.

Також триває проведення слідчих дій з метою встановлення інших осіб, причетних до незаконної оборудки.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників ГУ ВБ СБУ.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1150