Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.05.2023

За держзраду до 15 років за ґратами засуджено мешканця Одеси, який за 70 тис грн здавав ворогу місця дислокації систем ППО

За підтримання обвинувачення прокурорами Одеської обласної прокуратури засуджено мешканця Одеси за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

За підтримання обвинувачення прокурорами Одеської обласної прокуратури засуджено мешканця Одеси за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Йому призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори довели, що чоловік, будучи прихильником росії та не цураючись «брудного» заробітку, за винагороду збирав для спецслужб рф інформацію про розташування об’єктів енергетичної інфраструктури, місця дислокації особового складу і військової техніки підрозділів ЗСУ, блокпостів, адміністративних будівель правоохоронних органів та військових об’єктів в Одесі та області.

Зокрема, чоловік встановив та зафіксував на відео базування засобів протиповітряної оборони в Одесі. При цьому свою «допомогу» зрадник оцінив у 70 000 гривень.

Для збору розвідувальної інформації він виїжджав до різних районів Одеси та передмістя обласного центру, де здійснював фото- та відеофіксацію об’єктів.

Інформатора ворога затримали під час передачі відеоматеріалу з дислокацією систем ППО представникам спецслужб рф за допомогою одного з месенджерів.

Наразі він перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювалося СБУ в Одеській області.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1182