Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2023

В Одесі 3 учасників організованої групи судитимуть за налагодження схеми із втечі ухилянтів до Молдови

-

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої групи за фактами організації та незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України, підробки документів, незаконного поводження зі зброєю (ч. 3 ст. 332, ч.ч. 3, 4 ст. 358, ч. 1 ст. 263 КК України).

Слідством встановлено, що житель Одеси налагодив канал нелегального переправлення ухилянтів поза пунктами пропуску через українсько-молдовський кордон. В якості виконавців він залучив двох знайомих жінок.

Обвинувачені забезпечували втечу за кордон на транзитній ділянці автодороги міжнародного значення «Одеса-Рені», що проходить через територію Республіки Молдова.

«Клієнтів» на автомобілі доставляли до «місця переходу», проводили інструктаж та вказували напрямок пішого руху в сторону «вільної» ділянки кордону, через яку призовники потрапляли до Молдови.

Також, у разі необхідності, ділки пропонували виготовлення підробних паспортів громадянина України для безперешкодного в’їзду до транзитної ділянки.

Ціна таких «послуг» становила від 3 до 5 тис доларів США з людини.

Упродовж кількох місяців такою схемою виїзду скористались 4 чоловіків, один з яких прихопив із собою двох своїх малолітніх дітей.

Правоохоронці викрили обвинувачених під час чергової спроби перевезти військовозобов’язаного до кордону.

Під час обшуку за місцем мешкання одного з фігурантів вилучили вогнепальну зброю.

Досудове розслідування – СУ ГУНП в Одеській області, оперативний супровід – УСР в Одеській області ДСР НП України.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 677