Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.12.2023

Шпигував за ЗСУ та планував теракт проти мирного населення Одеси – викрито агента фсб рф під псевдонімом «Мазепа»

-

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру одеситу у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, з жовтня 2023 року підозрюваний, під псевдонімом "Мазепа", співпрацював з представниками спецслужб рф. Він масово «здавав» агресору місця дислокації особового складу Сил оборони, орієнтовні координати базування систем ППО в Одесі та об’єктів енергетичної інфраструктури.

Ще одним його завданням була фіксація наслідків ракетно-дронових обстрілів Одеси, зокрема їх точність влучання та масштаби руйнувань. Ці дані окупанти використовували для підготовки нових та коригування повторних ударів по Одесі.

Для збору «потрібних» відомостей поплічник агресора обходив місцевість та приховано фіксував українські об’єкти, а потім передавав «звіт» до фсб у вигляді текстових повідомлень, фотознімків, відеозаписів та відміток на електронних картах.

В якості винагороди за свої «послуги» ворожий агент зажадав фінансування для висування у депутати ВРУ найближчого скликання та 5500 дол США щомісячно. А у разі окупації Одещини – очолити регіон і стати керівником т.зв. «регіонального відділення «єдиної росії» Одеської республіки рф». 

Зловмисник встиг отримати за розвіддані лише 1300 дол США авансу.

Інформатора ворога затримали під час фіксації об’єкта енергетичної інфраструктури в Одесі.

В ході обшуку за місцем його проживання вилучено коктейлі Молотова, які агент планував використати під час масових зібрань одеситів на центральних вулицях міста.

Також вилучені мобільні телефони із доказами його розвідувально-підривної діяльності на користь рф.

За клопотанням прокурора підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Досудове розслідування - Управління СБУ в Одеській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

 

 

кількість переглядів: 864