Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.05.2024

Збирав розвіддані для фсб рф – повідомлено про підозру керівнику одеської крюїнгової компанії

                                                                   

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури керівнику однієї з одеських крюїнгових компаній повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст111 КК України).

За даними слідства, підозрюваний з власної ініціативи допомагав  спецслужбам рф у проведенні підривної діяльності проти України. В якості винагороди за свої «послуги» ворожий агент розраховував на керівну посаду в окупаційній адміністрації, у випадку захоплення міста.

Він надсилав ворогу координати та місця дислокації особового складу Сил оборони, локації зенітно-ракетних комплексів ППО та Одеського обласного радіотелевізійного передавального центру (Одеська телевежа).

Для безперешкодного огляду та фотофіксації об’єктів використовував надані йому представником фсб рф «документи прикриття» - посвідчення члена громадської організації, контролера інфоксводоканалу та журналіста.

Інформатора ворога затримали під час фіксації об’єктів критичної інфраструктури морського порту. У нього вилучено мобільний телефон з доказами розвідувально-підривної діяльності на користь рф.

Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення - підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Одеській області.

                                                                              

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 370