Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.05.2024

Правоохоронці затримали диверсанта спецслужб рф, який підпалив електропідстанції на півдні Одещини

                                                                                           

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури громадянину Республіки Молдова повідомлено про підозру у диверсії, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст113 КК України).

За даними слідства, російські спецслужби планували диверсійні акти на об’єктах критичної інфраструктури на Одещині. До цієї діяльності вони залучили громадянина сусідньої країни, який мав посвідку на постійне проживання в Україні.

 Діючи на виконання завдань представників держави-агресора, він підпалив технологічне обладнання двох електропідстанцій на півдні Одещини. В результаті пожежі обладнання було знищено, а електропідстанції виведені з ладу.

Поряд з цим, двома вказаними підстанціями забезпечується  електроживлення 8 населених пунктів, понад 14 тисяч абонентів – клієнтів, закладів охорони здоров’я та об’єктів водо-, тепло-, газопостачання.

В якості винагороди за свої «послуги» диверсант розраховував отримати 2 тис доларів США, але не встиг - його затримали «по гарячих слідах».

Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення - підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Також тривають слідчі дії щодо встановлення інших осіб причетних до злочинної діяльності.  

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Одеській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 633