Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.06.2024

Судитимуть поліцейського, який допомагав ухилянтам перетнути держкордон

                                                                                   

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно поліцейського – водія сектору логістики одного з відділів поліції Одещини за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідством встановлено, що поліцейський налагодив схему протиправного заробітку на військовозобов’язаних, які бажають незаконно виїхати з України. Він обіцяв за 10 000 дол США організувати безперешкодний виїзд до Придністровського регіону Республіки Молдова. Переходити кордон чоловіки мали стежками, оминаючи офіційні пункти пропуску.

До «схеми» обвинувачений вирішив залучити співробітника прикордонної служби та обіцяв йому 1000 доларів США за кожну переправлену особу. Проте про його протиправні дії прикордонник одразу повідомив своє керівництво та правоохоронців.

Фігуранта затримали у березні цього року під час передачі частини грошей прикордоннику за переправлення одного військовозобов’язаного.

Досудове розслідування - ТУ ДБР у Миколаєві, оперативний супровід – Одеське управління ДВБ Нацполіції та Державна прикордонна служба України.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 315