Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.12.2011

Завдяки вжитим прокуратурою заходам поновлено права інваліда

   До прокуратури області звернулась інвалід 1 групи К. з проханням захистити її права при розгляді цивільної справи апеляційним судом Одеської області

           До прокуратури області звернулась інвалід 1 групи К. з проханням захистити її права при розгляді цивільної справи апеляційним судом Одеської області.
Установлено, що в 2001 році неповнолітня на той час К. отримала ураження електричним струмом у приміщенні котельної ВАТ «Березівського ремонтно-транспортного підприємства». Унаслідок цього дитина отримала тяжкі тілесні ушкодження, які потягли за собою ампутації обох рук та інвалідність 1 групи.
Вироком Березівського районного суду від 01.06.2011 управляючого підприємством притягнуто до кримінальної відповідальності, за скоєння злочину, передбаченого частиною 2 статті 167 Кримінального кодексу України.
К. звернулась до районного суду з позовом до Березівського РТП та ВАТ «Одесаобленерго» про відшкодування моральної та матеріальної шкоди, заподіяної ушкодженням здоров’я.
Рішенням Березівського районного суду від 28.05.2002 на користь постраждалої стягнуто суму матеріальної та моральної шкоди і це рішення добровільно виконано відповідачами.
Утім, через сім років після винесення цього рішення, Котовськими електричними мережами ВАТ «Одесаобленерго» подано апеляційну скаргу, яку судом апеляційної інстанції задоволено, рішення від 28.05.2002 скасовано, справу направлено на новий розгляд до суду першої інстанції.
За результатами нового розгляду рішенням районного суду від 09.09.2010 у задоволенні позову К. відмовлено.
З метою захисту інтересів постраждалої особи – інваліда 1 групи, прокуратурою області до апеляційного суду Одеської області направлено заяву щодо представництва її інтересів при розгляді цієї справи.
Завдяки активній позиції прокуратури області, ретельному вивченню всіх матеріалів судовою колегією, судом 24.11.2011 ухвалено рішення про скасування незаконного рішення суду першої інстанції та задоволення позовних вимог К. щодо відшкодування моральної і матеріальної шкоди, а також стягнення шкоди, пов’язаної з втратою працездатності та витрат на постійний догляд.
           Прес-служба прокуратури Одеської області
кількість переглядів: 76575