Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2017

За втручання прокуратури Одещини скасовано електронні торги з реалізації майна підприємства в м. Рені, арештованого з метою спецконфіскації на користь держави

-

Прокуратура Одещини продовжує інформувати про хід розслідування оборудок з нафтопродуктами у «схемі Сергія Курченка».

 Злочинна схема діяла протягом декількох років, відповідно до якої реалізовувалося паливо під виглядом фіктивного транзиту та реекспорту, що дозволило уникнути сплати понад 2 млрд грн обов’язкових платежів до державного бюджету.

На теперішній час завдяки спільно вжитим заходам прокуратури регіону, органів поліції, Управління Служби безпеки України в області та фіскальної служби у кримінальному провадженні статус підозрюваних та обвинувачених мають 22 особи. Серед фігурантів злочину  - колишній керівник підконтрольного товариства з обмеженою відповідальністю у м. Рені та диспетчер цього підприємства та інші.

Слід зазначити, що вказане підприємство за даними слідства виконувало функцію бази для фіктивної перевалки нафтопродуктів у «злочинній схемі Сергія Курченка».

За клопотанням прокуратури у рамках розслідування за рішенням суду на майно підприємства накладено арешт.

Поряд із цим вказаний майновий комплекс площею більш ніж 560 кв. м з усім устаткуванням реалізовано на електронних торгах на користь  приватної фірми за 7 млн грн, усупереч діючій ухвалі суду про арешт.

Вказані дії вжиті, щоб завадити правоохоронним органам Одещини здійснити у рамках розслідування спецконфіскацію майна підприємства на користь держави.

У зв’язку із цим прокуратурою Одещини поза межами кримінального провадження у судовому порядку вжито необхідних заходів.

Так, у грудні цього року Вищим господарським судом України задоволено касаційну скаргу прокуратури Одещини та залишено у силі рішення господарського суду області.

Цим рішенням суду першої інстанції визнано недійсними електронні торги з реалізації арештованого майна товариства з обмеженою відповідальністю в м. Рені.

Крім того, за втручання органів прокуратури за рішенням суду визнано недійсним протокол проведення електронних торгів та акт державного виконавця про реалізацію нерухомого майна.

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 2200