Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2018

Слідчі прокуратури повідомили про підозру у службовій недбалості інспектору управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у справі «Вікторії»

-

Слідчими прокуратури області повідомлено про підозру у службовій недбалості одному з провідних інспекторів Київського районного відділу Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області (ч. 2 ст. 367 КК України).

Установлено, що вказаною службовою особою протягом 2016-2017 рр. неодноразово виявлялися порушення пожежної безпеки у дитячому закладі «Вікторія», у зв’язку із чим складено акти, приписи про усунення порушень у сфері цивільного захисту техногенної та пожежної безпеки та протоколи про адміністративне правопорушення.

Поряд із цим через недбале ставлення до своїх обов’язків інспектором районного відділу ГУ ДСНС не вжито заходів для підготовки матеріалів позову до адміністративного суду щодо повного або часткового зупинення роботи табору, діяльність якого у таких умовах призвела до пожежі та загибелі трьох дітей.

За клопотанням прокуратури судом службовця вже відсторонено від займаної посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Крім того за результатами перевірки, ініційованої прокуратурою Одещини, Головним управлінням ДСНС в області з урахуванням виявлених порушень пожежної та техногенної безпеки внесено позов до окружного адміністративного суду про повне зупинення роботи комунального закладу. 

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 4001