Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2018

Олег Жученко: правоохоронні органи повідомили про підозру депутату сільради у нападі на еколога – співробітника національного парку (ФОТО)

-

   Протягом 2018 року правоохоронні органи Одещини викрили 11 організованих злочинних угруповань, до яких загалом входив 51 представник. 

    Прокурор Одещини Олег Жученко відзначив, що на рахунку цих угруповань понад 150 злочинів, а саме викрадення людей, розповсюдження наркотиків, торгівля зброєю, розбійні напади та грабежі.

   Про це керівник прокуратури повідомив 28 вересня під час брифінгу за участі начальника Головного управління Національної поліції в області Дмитра Головіна. 

   У свою чергу Дмитро Головін відзначив, що за цей рік прокуратура спільно з поліцією виявили 234 одиниці зброї, з якими вчинялися та планувалися злочини. Серед вилученого: 6 кулеметів, 16  автоматів, 141 пістолет, 20 гранатометів, 3 міномети тощо. 

   Очільник прокуратури регіону зазначив, що правоохоронні органи продовжують збирати додаткові докази причетності фігурантів до замахів на життя двох активістів та працюють над викриттям замовників.

    У ході розслідування прослідковується ретельна підготовка цих осіб до вчинення злочинів, спроби знайти та розповсюдити так зване алібі підозрюваних у замаху на вбивство на вул. Осипова.

   Також Олег Жученко проінформував присутніх про те, що правоохоронні органи повідомили про підозру депутату сільської ради Татарбунарського району у нанесенні побоїв екологу, працівнику Національного природного парку «Тузловські лимани», який також є журналістом.  

   У вересні на правозахисника скоїли напад, коли він разом з іншими працівниками природного парку перешкоджали браконьєрам вести незаконну діяльність на території заповідника.

   Крім того розпочато кримінальне провадження за фактом грабежу, оскільки під час сутички в еколога відібрали планшет, на який він фіксував незаконну діяльність браконєрів.

    У рамках цього розслідування мешканцю с. Дивізія вже повідомлено про підозру.

   Прокуратура, поліція та Управління Служби безпеки Одещини щоденно працюють над підтриманням правопорядку, безпеки громадян у регіоні та протидіють будь-яким спробам дестабілізації ситуації у суспільстві.

 

    Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 2805