Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.02.2019

Завдяки правоохоронним органам Одещини ліквідовано 12 організованих злочинних угруповань, за корупцію до відповідальності притягнуто 352 порушника (ФОТО)

-

У прокуратурі Одещини під головуванням прокурора області Олега Жученка відбулася підсумкова нарада за результатами роботи відомства у 2018 році.

 Учасники заходу обговорили стан реалізації повноважень на основних напрямах прокурорської та слідчої діяльності у минулому році, а також визначили першочергові завдання на майбутнє.

Так, завдяки спільним зусиллям правоохоронних органів області під координацією прокуратури на території регіону відмітилося зниження кількості особливо тяжких та тяжких злочинів, зокрема, очевидних умисних вбивств, грабежів, розбоїв та вимагань.

Під процесуальним керівництвом прокуратури у 2018 році правоохоронці ліквідували 12 організованих злочинних угруповань.

У свою чергу слідчі органів прокуратури Одещини скерували до суду з обвинувальними актами 77 кримінальних проваджень, з яких 41 обвинувальний акт про корупційні кримінальні правопорушення, що є одним з найкращих результатів серед прокуратур регіонального рівня.

Також правоохоронці області направили до суду понад 860 адміністративних протоколів про вчинення корупційних правопорушень.

До адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 352 порушника.

За результатами представницької діяльності прокурорів судами задоволено позовів в інтересах держави на загальну суму 2,27 млрд грн.

Загалом за позовними заявами прокурорів вже реально виконано рішень суду на суму майже 500 млн грн.

За результатами наради учасники прийняли рішення про реалізацію низки заходів, направлених на підвищення ефективності діяльності прокуратури на наступний період в умовах законодавчих змін.

 

Прес-служба прокуратури Одеської області  

кількість переглядів: 1608