Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2020

Прокуратура: четверо «любителів обіймів», підозрюваних в крадіжках та грабежах, відповідатимуть перед Законом (ФОТО)

Прокурори обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох мешканців Одеси, причетних до скоєння крадіжок та грабежів в місті та області, а також в інших регіонах держави.

Прокурори обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох мешканців Одеси, причетних до скоєння крадіжок та грабежів в місті та області, а також в інших регіонах держави.

Нагадаємо, що у січні поточного року правоохоронці затримали групу зловмисників, які «полювали» на відвідувачів розважальних закладів та звичайних перехожих на вулицях, на яких здійснювали напади з метою заволодіння майном. Молодики застосовували попередньо відпрацьовану схему так званих «приятельських обіймів». Вони очікували своїх «клієнтів» на вулиці, які виходили із закладів напідпитку та, вдаючи знайомих, обіймали «жертву». Користуючись шоковим станом потерпілих, непомітно обкрадали їх. Не цурались злодії і застосовувати силу до тих, хто приходив до тями раніше, ніж вони встигали зробити своє діло.

Підозрюваних затримали «на гарячому», коли ті вночі біля розважального закладу в центрі міста відкрито заволоділи майном одесита, який проходив повз закладу.

Під час обшуків у нападників вилучили вогнепальну зброю, наркотики та майно потерпілих осіб.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників УКР ГУНП в Одеській області за ч. 5 ст. 185,  ч. 5 ст. 186 КК України.

 

         Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 Прес-служба прокуратури Одеської області

 

 

 

кількість переглядів: 1864