Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.08.2020

Понад тонну елітного алкоголю – троє членів злочинного угруповання відповідатимуть перед Законом за організацію незаконного «бізнесу» (ФОТО)

Прокурори обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно членів організованого злочинного угруповання, підозрюваних у незаконному виготовленні та збуті алкогольних напоїв під брендами виробників елітної алкогольної продукції, а також придбанні та використанні у своїй протиправній діяльності підроблених марок акцизного збору (ч. 3 ст. 28, ч.ч. 1, 2 ст. 199, ч.ч. 1, 2 ст. 204 КК України).

Правоохоронні органи Одещини продовжують спільну роботу з протидії незаконному обігу підакцизних товарів, викриття та притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.

Так, прокурори обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно членів організованого злочинного угруповання, підозрюваних у незаконному виготовленні та збуті алкогольних напоїв під брендами виробників елітної алкогольної продукції, а також придбанні та використанні у своїй протиправній діяльності підроблених марок акцизного збору (ч. 3 ст. 28, ч.ч. 1, 2 ст. 199, ч.ч. 1, 2 ст. 204 КК України).

З’ясовано, що у грудні минулого року у організатора злочинного угруповання виник план щодо відкриття в одному із сіл у Роздільнянському районі виробництва по незаконному виготовленню алкоголю.

Розуміючи, що з веденням майбутнього «бізнесу» самотужки не впорається, ділок залучив в якості безпосередніх виконавців двох своїх знайомих.

Так, у період з грудня 2019 року по лютий 2020 року спільники, у підпільному цеху, використовуючи спеціальне обладнання, незаконно виготовили понад 1150 літрів алкогольних напоїв, у тому числі, під брендами горілок «Finlandia», «Grey Gооsе», «Gorbatschow», коньяків «Kvint», «Нennesse», віскі «Jack Daniels», «Chivas» та ін. Частину продукції збули на території Одеси та області, сумнівна якість якої є потенційною загрозою здоров’ю людей.

Крім того, з метою конспірації своєї протиправної діяльності, організатор придбав підроблені марки акцизного податку, які збував та використовував для збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв.

Викриття та притягнення винних осіб до відповідальності проведено за участі прокурорів, слідчих та оперативних співробітників ГУ ДФС в Одеській області та працівників Управління стратегічних розслідувань в Одеській області ДСР НПУ.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 1711