Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.09.2020

Прокуратура: за підозрою у шахрайстві з нерухомістю затримано організатора та членів злочинної групи (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури повідомлено про підозру організатору та 3 членам злочинної групи у шахрайстві з нерухомістю, за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України.

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури повідомлено про підозру організатору та 3 членам злочинної групи у шахрайстві з нерухомістю, за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України.

З’ясовано, що колишній слідчий поліції Одещини, що розслідував кримінальні провадження, пов’язані з шахрайством з нерухомістю, спланував та втілив в життя злочинну схему з придбання шахрайським шляхом низки об’єктів нерухомості. З цією метою він залучив до злочинної діяльності ряд співучасників, у тому числі діючого адвоката.

Схема полягала у тому, що на підставі документів, до яких вносились недостовірні відомості, об’єкти нерухомості реєструвались в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно на підставних осіб,  які у свою чергу реалізовували їх третім особам.

Всього у період з лютого 2018 спільники незаконно заволоділи щонайменш 18 об’єктами нерухомості в Одесі на загальну суму понад 27 млн гривень.

Учора, 17 вересня, прокурори обласної прокуратури спільно із слідчими Державного бюро розслідувань у Миколаєві за силової підтримки співробітників Управління стратегічних розслідувань в Одеській області,  провели низку обшуків, у ході яких вилучено правоустановчі  документи на нерухомість, довіреності, печатки, зброю,  кошти у сумі 23 тис доларів США та ювелірні вироби з дорогоцінних металів.

Організатор та члени злочинної групи затримані, вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Також правоохоронцями перевіряється причетність зловмисників до скоєння інших злочинів.

 

 Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

          Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

 


 

 

кількість переглядів: 2632