Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.12.2020

За клопотанням прокурорів іноземця, підозрюваного у вимаганні неіснуючого боргу у мешканця Одеси, взято під варту

За клопотанням прокурорів Одеської обласної прокуратури взято під варту без права на заставу громадянина Азербайджану, підозрюваного у вимаганні (ч. 2 ст. 189 КК України).

За клопотанням прокурорів Одеської обласної прокуратури взято під варту без права на заставу громадянина Азербайджану, підозрюваного у вимаганні (ч. 2 ст. 189 КК України).

Слідством з’ясовано, що підозрюваний, отримавши інформацію про нібито боргові відносини потерпілого з іншою особою, вирішив на цьому заробити.

Реалізуючи свій намір, у листопаді цього року зловмисник призначив зустріч чоловікові в одному з ресторанів Одеси, де при особистій зустрічі висунув вимоги передати йому 3 000 доларів США, нібито в якості погашення боргу перед іншою особою, якого в дійсності останній не мав.

При цьому іноземець почав погрожувати своєму співрозмовнику застосуванням насильства і фізичної розправи у разі відмови виконувати його вимоги.

Надалі вимагач неодноразово телефонував потерпілому та продовжував погрожувати йому та членам його родини вбивством та заподіянням тяжких тілесних ушкоджень.

На виконання вимог підозрюваного, у суботу, 26 грудня, потерпілий прибув до ресторану, де передав знайомому зловмисника 30 000 гривень.

Цього ж дня, після отримання зазначених коштів від свого знайомого, підозрюваний був затриманий працівниками поліції на місці скоєння злочину.

Зловмисник раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення тяжких, корисливих злочинів.

Крім того, наразі щодо нього у суді розглядається обвинувальний акт за скоєння розбійних нападів із використанням щодо потерпілих отруйної речовини «азалептин», крадіжок та незаконне поводження зі зброєю.

Слід зауважити, що іноземець займався вимаганням, вже перебуваючи під домашнім арештом в рамках вищезазначеної справи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу працівників Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУНП в Одеській області. 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1353