Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.08.2022

Перейшов на бік ворога - гранатометнику «ДНР» повідомлено про підозру у державній зраді

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури повідомлено про підозру уродженцю Одещини у державній зраді ( ч. 1 ст. 111 КК України).

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури повідомлено про підозру уродженцю Одещини у державній зраді ( ч. 1 ст. 111 КК України).

З’ясовано, що у травні 2014 року чоловік приєднався до терористичної організації «ДНР» та майже 8 років чинив збройний опір українським правоохоронцям і військовослужбовцям ЗСУ, задіяним у проведенні антитерористичної операції.

У подальшому, з 24 лютого цього року, підозрюваний, перебуваючи на посаді гранатометника у складі бойового підрозділу 11 окремого мотострілецького полку «ДНР», брав участь у бойових діях проти військовослужбовців Збройних Сил України на території Донецької області.

Зокрема, він здійснював протистояння Збройним силам України у             населених пунктах Прохорівка, Кам'янське, Сонячне, Хлібодарівка, Донецьке, Вільне, Ближне, Бугаз, Новотроїцьке, Оленівка та Березове Донецької області. При цьому, брав участь у зайнятті і окупації вказаних населених пунктів. Внаслідок бойових зіткнень із підрозділами української армії  його було взято в полон. У подальшому судом обрано запобіжний захід - тримання під вартою.

Слід зазначити, що обвинувальний акт стосовно чоловіка за фактом участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України)  перебуває у суді.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють  слідчі Управління СБУ в Одеській області за оперативного супроводу співробітників ГВ ЗНД УСБУ в Одеській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1375