Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.08.2022

Надавав інформацію спецслужбам РФ - в Одесі затримали агента з позивним «професор» (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури мешканця Одеси викрито у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури мешканця Одеси викрито у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, чоловік після 24 лютого 2022 року був завербований представниками фсб рф та допомагав в проведенні підривної діяльності проти України. Від своїх «кураторів» отримав позивний «професор».

На виконання, поставлених йому завдань, збирав дані щодо місць розташування блокпостів, командних пунктів, правоохоронних органів та спеціальних служб, промислових об’єктів військового призначення, які дислокуються на території Одеського регіону, інформацію щодо кількості та місць ураження ракетними ударами. Зібрані дані передавав представникам російської спецслужби за допомогою одного з месенджерів.

Крім того, чоловік займався вербуванням мешканців Одеського регіону для подальшої співпраці із спецслужбами рф. 

Інформатора затримали під час виконання чергового завдання ворога.  В ході обшуку вилучено мобільний телефон, який використовувався в протиправній діяльності.

Наразі вирішуються питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють  слідчі Управління СБУ в Одеській області за оперативного супроводу співробітників ГВ ЗНД УСБУ в Одеській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1554