Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.12.2022

Керівник Одеської обласної прокуратури взяв участь у Міжнародній конференції «STOP HATE SPEECH» (ФОТО, ВІДЕО)

Сергій Костенко представив Україну на Міжнародній конференції у Болгарії. Участь у конференції взяли Генеральні прокурори європейських країн, представники дипломатичних місій в Болгарії, ООН, ОБСЄ та Ради Європи.

Сергій Костенко представив Україну на Міжнародній конференції у Болгарії. Участь у конференції взяли Генеральні прокурори європейських країн, представники дипломатичних місій в Болгарії, ООН, ОБСЄ та Ради Європи.

«Україна зіштовхнулася з найжахливішим наслідком, до якого може призвести мова ворожнечі – це повномасштабна агресивна війна, найбільша в Європі з часів Другої світової. Мову ворожнечі в росії возвели в ранг державної пропаганди. Вона виховує ненависть до України та українців», - заявив керівник Одеської обласної прокуратури.

Він підкреслив, що прокуратура працює на повну потужність та забезпечить притягнення до відповідальності винних у міжнародних злочинах. Сергій Костенко також звернув увагу на необхідність удосконалення міжнародно-правового механізму переслідування злочинів, пов’язаних із пропагандою ведення агресивної війни, закликами до геноциду та розпалюванням ворожнечі проти інших національностей.

Після заходу Сергій Костенко поспілкувався з місцевими представниками ЗМІ, які отримали відповіді на цікавлячі їх питання:  

https://bntnews.bg/news/shte-ima-li-vazmezdie-za-voennite-prestapleniya-v-ukraina-pred-bnt-govori-prokurorat-na-oblast-odesa-1216521news.html?fbclid=IwAR3wpGjmzaU5p2XinVbMMDTXckWM4Vqb62yIvMRh5HBOu17xSyWi5E3w2WQ

https://www.bgonair.bg/a/4-world/287984-shefat-na-prokuraturata-v-odesa-ukrayna-e-izpravena-pred-nay-strashniya-izhod?fbclid=IwAR26aS9TMneswXu-xcWShb5Hs6rVI5-ok9H8eBTU9i3lQSJDNqHwtJOn8XY

https://bnr.bg/horizont/post/101747399?fbclid=IwAR3-AL53GWMeBxMxEYvOUZjv5dZ2E4IZUdpMxugEvJciJ4xZkRINg4hCvGI

https://www.focus-news.net/novini/mejdunarodni/Glavniyat-prokuror-na-Odeska-oblast-Az-sum-zhivoto-dokazatelstvo-che-nyama-diskriminaciya-sreshtu-bulgarite-v-Ukraina-1486655?fbclid=IwAR2ETGlA-moiZZOEoWOwGxTijVvemLCi-wkdBHLy43CJjfho7h_0YW5ZTXc

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 2114