Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.02.2023

Передавав ворогу дані про енергетичні об’єкти Одещини та оборонні підприємства - викрито чергового агента фсб (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури мешканцю Одеси повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури мешканцю Одеси повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, підозрюваний добровільно погодився на співпрацю зі співробітником фсб рф. За його завданням він розвідував місця дислокації об’єктів енергетичної інфраструктури та стратегічно важливих об’єктів оборонно-промислового комплексу на Одещині.

Також на виконання завдань російських кураторів, агент передавав інформацію про результати ракетних обстрілів енергетичної інфраструктури задля її повторного ураження і остаточного виведення з робочого стану.

Матеріал з географічними координатами інформатор передавав через анонімні месенджери і чернетки в електронних скриньках російських поштових сервісах, для подальшого корегування ракетних ударів ворогом.

За клопотанням прокурора підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Одеській області за оперативного супроводу співробітників ГВ КР в Одеській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1042