Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.05.2023

Спеціалізувались на заволодінні нерухомістю в Одесі – правоохоронці затримали організатора та 4 членів злочинної групи (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру організатору та 4 членам злочинної групи у шахрайстві та фальсифікації документів (ч. 3 ст. 190, ч. 4 ст. 358 КК України).

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру організатору та 4 членам злочинної групи у шахрайстві та фальсифікації документів (ч. 3 ст. 190, ч. 4 ст. 358 КК України).

За даними слідства, з 2020 року в Одесі діяла злочинна група, яка спеціалізувалась на заволодінні квартирами одиноких померлих громадян в Суворовському районі Одеси та нежилими приміщеннями, що є власністю держави.

Схема полягала у тому, що на підставі підроблених рішень суду про визнання права власності за підконтрольними особами, об’єкти нерухомості реєструвались в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та, у подальшому, така нерухомість збувалась добросовісним покупцям.

Організатор підшукував квартири, право власності на які тривалий час не реєструвалось в Держреєстрі, а також формував базу анкетних даних власників жилої нерухомості, її місцезнаходження, площу та технічний стан.

Усього протягом 2020-2022 років спільники незаконно заволоділи щонайменше 7 об’єктами нерухомості в Одесі на загальну суму майже 13 млн гривень.

За клопотанням прокурорів наразі накладено арешт на вищезазначені об’єкти нерухомості.

Прокурори спільно зі слідчими ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників УСР в Одеській області ДСР НП України та УСБУ в Одеській області провели низку обшуків за місцями мешкання фігурантів, в офісах нотаріусів і регістраторів та у одному з райсудів міста Одеси.

Під час обшуків вилучено правовстановлюючі документи на об’єкти нерухомості, печатку райсуду, що використовувалась для підроблення рішень, документи зі зразками підписів, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, чорнову документацію тощо.

Також правоохоронцями вживаються заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до незаконних оборудок.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1109