Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.06.2023

Постановочне інтерв’ю «одеського воєнкома» про мобілізацію для росТВ– викрито двох колаборантів (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури викрито двох мешканців Одеси та повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури викрито двох мешканців Одеси та повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, псевдожурналіст спільно зі своїм приятелем на замовлення російського пропагандистського телеканалу «РЕН-ТВ» створили аудіовізуальний твір з фейковою інформацією щодо обставин мобілізації в Одесі.

На виконання завдання російських телевізійників вони записали постановочне інтерв'ю з нібито співробітником Одеського обласного ТЦК та СП, де він пропагував наступні ідеї: влада України відправляє мобілізованих на смерть; українське суспільство не бажає брати участь у відсічі і стримуванні збройної агресії рф; військовослужбовців ЗСУ та інших Сил оборони мобілізують виключно примусово.

Зміст питань і відповідей, що були висловлені в інтерв'ю, підозрювані отримали від російських пропагандистів.

Ворожа пропаганда транслювалася на російському державному телеканалі «РЕН ТВ» та у мережі Інтернет.

За клопотанням прокурора підозрювані перебувають під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Одеській області за оперативного супроводу співробітників ГВ ЗНД УСБУ в Одеській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 872