Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.06.2023

Готував солдатів та спецпризначенців рф з тактичної медицини – мешканця Одеси засуджено до 11 років ув’язнення за пособництво агресору (ФОТО)

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Одеської обласної прокуратури мешканця Одеси визнано винним у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Одеської обласної прокуратури мешканця Одеси визнано винним у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Його засуджено до 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також чоловіка позбавлено права обіймати посади, пов’язані із виконанням функцій держави та місцевого самоврядування строком на 10 років.

Прокурором у суді доведено, що обвинувачений, будучи громадянином України, у 2019 році переїхав на постійне місце проживання до московської області рф. Маючи військову освіту, він увійшов до особового складу російського університету спецназу, де займав посади інструктора та керівника медичного напрямку. Це найбільший в рф військовий центр підготовки спецпідрозділів з питань професійної, тактико-спеціальної направленості під патронатом керівника Чеченської республіки.

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну він навчав добровольців, військовослужбовців та спецпризначенців росгвардії бойовим навичкам, методам рішення бойових завдань, прийомам надання першої меддопомоги, евакуації поранених бійців з поля бою.

На особистій сторінці у забороненій російській соцмережі та на відеохостингу «YouTube» чоловік поширював пости і відеоролики на тему тактичної медичної підготовки для збройних формувань держави-агресора із написом: «Своих не бросаем».

Крім того, пособник окупантів відкрив розрахунковий рахунок для збору коштів на навчання, лікування, обмундирування та екіпірування російських військовослужбовців, що задіяні у бойових діях проти України. Також він розміщував публікації із закликами здійснити грошовий вклад у перемогу військових рф над ЗСУ.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за процедурою in absentia здійснювали слідчі Управління СБУ в Одеській області.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 986