Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.07.2023

Репутаційний шантаж та плата за мовчання – громадського «діяча» з Подільська підозрюють у вимаганні коштів з бізнесменів та посадовців

За процесуального керівництва прокурорів Подільської окружної прокуратури повідомлено про підозру у вимаганні громадському «активісту» (ч. 4 ст. 189 КК України).

За процесуального керівництва прокурорів Подільської окружної прокуратури повідомлено про підозру у вимаганні громадському «активісту» (ч. 4 ст. 189 КК України).

За даними слідства, житель м. Подільськ, під виглядом громадської діяльності та начебто боротьби з корупцією, організував схему з вимагання грошей з місцевих підприємців та посадовців комунальних підприємств Подільська.

Громадський «діяч» незаконно збирав та фіксував компрометуючу інформацію щодо професійного та особистого життя цікавлячих його осіб. При цьому псевдоактивіст усіляко погрожував та шантажував розголошенням здобутої інформації у разі відмови сплачувати обумовлені ним суми «відкупу». З метою залякування «обраних», він не цурався використовувати свої сторінки у соціальних мережах та YouTube-канал, де активно публікувалась зібрані ним дискредитуючі матеріали стосовно «незговірливих».

Так, одною з останніх «жертв» підозрюваного став директор комунального підприємства Подільської міськради. Після оприлюднення публікації в соцмережах, що створювала негативний образ потерпілого як керівника КП та громадянина в суспільстві, він зажадав 20-25 тис грн один раз на квартал на систематичній основі за своє подальше мовчання.

Правоохоронці затримали «активіста» у порядку статті 208 КПК України після одержання ним другої частини неправомірних коштів.

За клопотанням прокуратури підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Подільського РУП ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників УСБУ в Одеській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 822