Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.07.2023

Андрій Костін в Одесі провів нараду з прокурорами та правоохоронцями південних регіонів (ФОТО)

В ході робочої поїздки на Одещину Генеральний прокурор Андрій Костін провів нараду з керівниками прокуратур та правоохоронних органів південного регіону.

В ході робочої поїздки на Одещину Генеральний прокурор Андрій Костін провів нараду з керівниками прокуратур та правоохоронних органів південного регіону.

Він наголосив на недоліках в роботі, які потребують доопрацювання з боку органів правопорядку, та чітко окреслив пріоритетні напрями роботи, серед яких – боротьба з проявами корупції.

«Статистика не на користь корупціонерів, реальна реакція суспільства і всієї держави до проявів корупції буде нещадною», - зазначив прокурор.

Окрема увага - протидія розкраданню бюджетних коштів, правопорушення у сфері економіки, недопущення тиску на бізнес та створення рівних умов для його ведення.

«Маємо постійно забезпечувати принципову реакцію органів правопорядку на кожен факт незаконного використання бюджетних коштів, особливо зараз, коли зусилля України зосереджені на протидії збройній агресії окупанта та не допустити осідання бюджетних коштів у кишенях недобросовісних чиновників», – звернувся до колег Андрій Костін.

Андрій Костін окреслив першочергові задачі, серед яких: протидія кримінальним правопорушенням на митниці, зокрема несплаті митних та податкових платежів, боротьба з контрабандою підакцизних товарів, наркотиків та зброї, незаконною реалізацією гуманітарної допомоги, організованою злочинністю у сфері земельних відносин, а також злочинів, повʼязаних з незаконною діяльністю на ринку зерна.

«Вирощування сільськогосподарської продукції має надважливе значення для південних регіонів, через митні пункти пропусків яких експортовано майже 24 мільйона тон зернових. Це зумовлює потребу в активізації роботи з виявлення та розслідування злочинів, пов’язаних із незаконною діяльністю на ринку зерна, глобального руйнування злочинних схем, які діють у цій сфері», - підкреслив Генпрокурор.

Андрій Костін також наголосив на необхідності значно посилити роботу з протидії внутрішнім та зовнішнім кіберзагрозам.

«Необхідно підвищити ефективність з розкриття злочинів, пов’язаних із шахрайським заволодінням коштами через фішингові розсилки, адже це болюче питання для всіх громадян, які за лічені хвилини можуть втрати все, що накопичували впродовж життя», - наголосив Генпрокурор.

Андрій Костін підкреслив, що надважливим у діяльності органів правопорядку залишається забезпечення належної фіксації та ефективного розслідування воєнних злочинів, злочинів проти миру, безпеки людства, міжнародного правопорядку та злочинів проти основ національної безпеки України.

Генеральний прокурор також зупинився на питанні безпеки громадян.

«Результати обстежень укриттів, чверть із яких виявилася непридатними, свідчать про те, що майже за півтора роки повномасштабного вторгнення та щоденних загроз для життя і здоров’я мирних українців, посадовці виявилися неспроможними забезпечити належний захист людей. І я вимагаю, щоб кожен такий факт було перевірено, а всіх винних – покарано», - наголосив він.

Участь у нараді взяли керівники Одеської, Миколаївської, Херсонської, Кіровоградської, Вінницької обласних прокуратур і прокуратури АР Крим та м. Севастополя, керівництво слідчих підрозділів Головних управлінь Нацполіції, СБУ, ДБР, БЕБ.

кількість переглядів: 1072