Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.07.2023

Інформатор ФСБ з Одеси проведе за ґратами 15 років за держзраду (ФОТО)

За публічного обвинувачення прокурорів Одеської обласної прокуратури жителя Одеси визнано винним у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

За публічного обвинувачення прокурорів Одеської обласної прокуратури жителя Одеси визнано винним у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори у суді довели, що обвинуваченого, який народився в росії та поділяв проросійські погляди, у 2021 року завербували представники фсб рф.

До початку військової агрессії, за завданням ворожих кураторів, агент здійснював розвідувально-підривну діяльність проти України.

Інформатор ворога фіксував та передавав представникам спецслужб рф відомості про комплектування військових формувань, проведення навчань та тренувань, зокрема міжнародних військових навчань в акваторії Чорного моря, характеру озброєння, політичної ситуації в Україні, переміщення товарів подвійного призначення в морських портах.

Для комунікації використовували закриті канали електронного зв’язку. Також агент передавав розвідувальні «звіти» під час особистих зустрічей в рф.

На початку лютого цього року чоловіка затримали після проведення негласних слідчих дій та обшуків з доказами його зв’язків з кадровим співробітником управління фсб по Курській області.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Одеській області.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 841