Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.08.2023

Інформувала ворога за гроші – одеситку затримано за злив інформації про військових на південному напрямку (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру жительці Одеси за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру жительці Одеси за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, підозрювана, за грошову винагороду допомагала ворогу в проведенні підривної діяльності проти України.

Протягом червня цього року вона неодноразово надсилала співробітнику російських розвідувальних органів через месенджер Telegram географічні координати перебування військовослужбовців ЗСУ в Одесі та Миколаєві.

Спецслужбу країни-агресора також цікавила інформація щодо діяльності та вразливих місць військових об’єктів і підрозділів ЗСУ, гуманітарного забезпечення та критичної інфраструктури.

За ці «послуги» інформаторка отримувала гроші на банківську карту. Сума винагороди залежала від цінності інформації, від 50 до 500 доларів США.

Під час обшуку правоохоронці вилучили банківські картки та мобільні телефони з доказами злочинної діяльності.

Наразі за клопотанням прокурора підозрюваній обрано безальтернативний запобіжний захід – тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Одеській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 4663