Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.08.2023

На Одещині припинено діяльність нарколабораторії: вилучено 7,5 кг психотропів вартістю близько 14 млн грн (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Малиновської окружної прокуратури м. Одеси припинено діяльність нарколабораторії на Одещині.

За процесуального керівництва прокурорів Малиновської окружної прокуратури м. Одеси припинено діяльність нарколабораторії на Одещині.

За даними слідства, двоє братів організували у Роздільнянському районі незаконне виготовлення та зберігання з метою збуту оптових партій психотропної речовини «Alfa-PVP».

Для ведення незаконного «бізнесу» спільники обладнали нежитлове приміщення своєї матері. «Товар» виготовляли на замовлення та збували через Телеграм-крамниці.

Ділків затримали у порядку ст. 208 КПК України безпосередньо під час виготовлення психотропів.

Наразі спільникам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 КК України та за клопотанням прокуратури обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Під час обшуків правоохоронці вилучили мобільні телефони, банківські картки, електронні ваги, обладнання для виготовлення психотропної речовини, зокрема полімерні каністри та бочки з прозорою рідиною, лабораторні штативи, тестери для кислотності води, будівельні міксери, скляні колби, лійки, респіратори, рукавички та холодильники.

Крім того, вилучено майже 7,5 кг кристалічної речовини білого кольору, яка за результатом експрес-тесту містить наркотичний засіб креку (кокаїнової основи), а також 120 л наркотичної речовини в формі вільної основи та близько 200 л хімічних речовин, загальною вартістю на «чорному ринку» близько 14 млн гривень.

Правоохоронцями перевіряється причетність до вказаної оборудки неповнолітнього сина одного з підозрюваних та особи, яка перебуває у слідчому ізоляторі і безпосередньо підшукує адміністраторів телеграм-каналів з метою збуту психотропів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ВП № 1 ОРУП № 1 ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників ДУ «Одеський слідчий ізолятор», Управління міграційної поліції ГУНП в Одеській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 724