Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.09.2023

Вимагав «данину» з імпортерів за безперешкодне оформлення вантажу - посадовця Одеської митниці викрито на корупції (ФОТО)

Прокурори Одеської обласної прокуратури повідомили про підозру заступнику начальника одного з управлінь Одеської митниці у корупції (ч. 3 ст. 368 КК України).

Прокурори Одеської обласної прокуратури повідомили про підозру заступнику начальника одного з управлінь Одеської митниці у корупції (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, посадовець митниці налагодив систематичне вимагання хабарів від суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності за безперешкодне митне оформлення вантажних контейнерів, а саме не винесення рішення про коригування митної вартості.

Вартість такої «послуги» митник оцінював у 500 доларів США за один контейнер.

Правоохоронці задокументували одержання ним 1500 доларів США.

Заступника начальника управління затримали в порядку ст. 208 КПК України одразу після одержання чергового траншу неправомірних коштів.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі  500 тис грн та відсторонено від займаної посади.

Заходи з викриття протиправної діяльності проводились за оперативного супроводу співробітників УСБУ в Одеській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1274