Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2023

Збирав дані про агентурний апарат українських спецслужб та позиції ЗСУ – на Одещині затримано ворожого агента (ФОТО)

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури викрито громадянина України та повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури викрито громадянина України та повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, переховуючись від слідства на території так званої «придністровської молдавської республіки» за обставинами масових заворушень на боці проросійських угруповань «Антимайдан» 02 травня 2014 року в Одесі, з власної ініціативи вийшов на представників російської спецслужби і запропонував свою допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.

На виконання завдань агресора, він збирав розвіддані щодо сил і засобів ЗС України, які розташовані на території Одеси та області, а також про наявність особового складу та військової техніки на ділянці так званого «українсько-придністровського кордону».

У «зоні особливої уваги» ворога була інформація про встановлення осіб, причетних до агентурного апарату СБУ та правоохоронних органів України, які в тому числі діють на території ПМР.

Розвіддані агент передавав своєму куратору – майору «міністерства державної безпеки» ПМР, який діяв в інтересах російської федерації.

Зрадника затримали після одержання імітаційних даних від нібито завербованого ним співробітника СБ України.

Наразі за клопотанням прокуратури підозрюваний перебуває під вартою.

Досудове розслідування – Управління СБУ в Одеській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1033