Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.10.2023

До 15 років позбавлення волі засуджено командира розвідки «ЛНР» та стрільця «ДНР» з Одещини

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Одеської обласної прокуратури двох жителів Одещини засуджено за участь у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Одеської обласної прокуратури двох жителів Одещини засуджено за участь у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Їм призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурором у суді доведено, що засуджений влітку 2014 року вступив до терористичної організації «ЛНР» та проходив службу в складі збройних формувань – «Казачья национальная гвардия Всевеликого войска Донского» та «Первый казачий полк имени атамана Платова».

Займав посади командира розвідувальної роти, під позивним «Тюля».

В рядах бойовиків чинив збройний опір законним діям сил АТО України та брав участь у бойових діях в населених пунктах Лисичанськ – Северодонецьк – Рубіжне та Дебальцеве, так званий «Дебальцевський котел».

Другий бойовик, з 2015 по 2018 роки проходив службу в складі збройного підрозділу «Центр підготовки Міністерства оборони ДНР», стрільцем, під позивним «Одеса».

Будучи у складі НЗФ, забезпечував «правопорядок» в місті Донецьк,  переконував місцеве населення у легітимності злочинної діяльності самопроголошеної влади. Відповідав за диверсійну та розвідувально-підривну діяльності на суміжній з умовною лінією розмежування та лінією бойового зіткнення територіями Донецької та Луганської областей.

Початок строку відбування покарання засудженим обчислюватимуть з дати їх затримання та реального виконання покарання.

Спеціальне досудове розслідування – УСБУ в Одеській області.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1080