Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.10.2023

Прокуратура протидіє «заробітку» на дитячих укриттях під час війни (ФОТО)

Ювенальні прокурори Одещини продовжують роботу з протидії незаконному використанню бюджетних коштів при будівництві, ремонті та експлуатації об’єктів цивільного захисту освітнього призначення.

Ювенальні прокурори Одещини продовжують роботу з протидії незаконному використанню бюджетних коштів при будівництві, ремонті та експлуатації об’єктів цивільного захисту освітнього призначення.

Так, за процесуального керівництва прокурорів Білгород-Дністровської окружної прокуратури повідомлено про підозру посадовиці однієї з сільських рад Білгород-Дністровського району у службовій недбалості (ч. 1 ст. 367 КК України).

За даними слідства, у липні минулого року начальниця відділу освіти сільради уклала договір на виконання підрядних робіт з поточного ремонту протирадіаційного укриття місцевого закладу загальної середньої освіти та підписала акти приймання виконаних будівельних робіт не проконтролювавши й не переконавшись у повноті фактично виконаних підрядником робіт.

Такими протиправними діями посадовиця спричинила майже 700 000 грн збитків.

Досудове розслідування – Білгород-Дністровський РВП ГУНП в Одеській області,оперативний супровід - УСР в Одеській області ДСР НП України.

Також прокурори Малиновської окружної прокуратури м. Одеси скерували до суду обвинувальні акти стосовно інженера з технічного нагляду за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України) та підрядника за фактом шахрайського заволодіння понад 410 000 грн бюджетних коштів, виділених на капітальний ремонт сховища одного із закладів освіти у Хаджибеївському районі (ч. 3 ст. 190, ч.ч. 2, 4 ст. 358 КК України).

Досудове розслідування – відділення поліції № 3 ОРУП № 1 ГУНП в Одеській області.

Також прокурорами активно здійснюється й представницька діяльність. До суду направлено 18 позовів, предметом спору у яких є 18 об’єктів цивільного захисту загальною площею 3931 м кв місткістю 4470 осіб, з яких 9 – вже задоволено. Навчальні заклади зобов’язано привести у придатний до використання стан 8 укриттів загальною площею 2150 м кв місткістю 2250 осіб та 1 укриття площею 117 м кв  місткістю 140 осіб вже приведено у стан готовності, інші позови перебувають на розгляді суду.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 618