Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2023

Прибутковий "хендмейд" – жителя Одещини викрито на виготовленні та збуті підробленої української нацвалюти (ФОТО)

Прокурори Одеської обласної прокуратури повідомили про підозру жителю Одещини за фактом виготовлення та збуту підробленої національної валюти України (ч. 1 ст. 199 КК України).

Прокурори Одеської обласної прокуратури повідомили про підозру жителю Одещини за фактом виготовлення та збуту підробленої національної валюти України (ч. 1 ст. 199 КК України).

За даними слідства, житель м. Арциз самостійно виготовляв банкноти національної валюти України номіналом 500 грн, які збував за 150 грн за купюру.

Він на комп’ютері робив скрин купюри, роздруковував та склеював. За допомогою лаку відтворював захисні елементи, які зовні відповідають банкноті Національного банку України, що надавало купюрам справжнього вигляду.

Фальшивомонетника затримали під час збуту підроблених 23 500 гривень.

Всього слідством задокументовано факт збуту ділком підроблених 75 000 гривень.  

Під час обшуку помешкання підозрюваного вилучили ноутбуки, чорнила, фарбу, клей, кольорові олівці, лезо, саморобний пристрій з ультрафіолетовою стрічкою для перевірки купюр, експериментальні зразки підроблених купюр номіналом 500 грн, факсимільний папір, чорнові записи.

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Заходи з викриття протиправної діяльності здійснювалися прокурорами спільно зі співробітниками УСР в Одеській області та УСБУ в Одеській області.

Досудове розслідування триває.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 473