Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.11.2023

В Одесі до 15 років ув’язнення засуджено зрадника, який «зливав» конспіративні бази Сил спецоперацій ЗСУ під час окупації Херсона (ФОТО)

За публічного обвинувачення прокурорів Одеської обласної прокуратури жителя Херсона визнано винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За публічного обвинувачення прокурорів Одеської обласної прокуратури жителя Херсона визнано винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори у суді довели, що засуджений після захоплення ворогом Херсона, за допомогою знайомої волонтерки, увійшов до складу оперативно-бойової групи Сил спеціальних операцій Збройних сил України, які залучали його до виконання оперативно-бойових завдань на південному фронті.

Проте, через деякий час зрадник перейшов на бік російських окупантів і запропонував їм свою допомогу у проведенні розвідувально-підривної діяльності в регіоні.

Він передав російським спецслужбам адреси конспіративних квартир та персональні дані членів групи ССО ЗСУ, які виконували бойові завдання на тимчасово окупованій території. Також «розкрив» ворогу місця розташування сховищ зі зброєю і боєприпасами.

Отриману інформацію представники зс рф та фсб рф використали для захоплення в полон декількох українських військовослужбовців з їхніми родинами.

Крім того, ворожий інформатор злив дані волонтерки, яка допомагала українським захисникам. Окупанти утримували її у полоні впродовж 116 діб.

Зрадника затримали під час стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні.

До вироку суду він перебував під вартою.

Досудове розслідування – УСБУ в Одеській області.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 783