Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.11.2023

Побори за безперешкодне перевезення пасажирів по р. Дністер – на корупції викрито інспектора Управління авіації та поліції на воді (ФОТО)

-

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру у корупції інспектору з особливих доручень відділу організації діяльності підрозділів поліції на воді Управління авіації та поліції на воді НП України (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, підозрюваний налагодив систематичний «заробіток» на вимаганні хабарів з громадських формувань та приватних підприємців за безперешкодну діяльність з перевезення пасажирів річковим та водним транспортом з причалів на р. Дністер у с. Маяки.

«Тариф» складав 100 грн за кожного пасажира.

У разі незгоди з такою пропозицією, інспектор погрожував, що «проблеми» у вигляді безпідставних зупинок поліцією баркасу та вилучення прав водія, виникатимуть постійно.

Правоохоронця затримали після одержання 135 тис гривень.

За клопотанням прокурора підозрюваного відсторонено від займаної посади та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою застави.

Досудове розслідування та оперативний супровід – УСБУ в Одеській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 640