Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.11.2023

Фіктивний шлюб із дружиною з інвалідністю – в Одесі викрили чергову схему незаконного виїзду ухилянтів з України (ФОТО)

-

За процесуального керівництва прокурорів Малиновської окружної прокуратури м. Одеси викрито та повідомлено про підозру одеситці за фактом організації незаконного переправлення осіб через держкордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрювана організувала схему незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків за кордон.

Вона підшукувала наречених з інвалідністю для ухилянтів та організовувала термінову процедуру укладання шлюбу. У подальшому чоловіки могли виїхати за кордон як супроводжуючі особи для своїх близьких.

Реєстрація фіктивного шлюбу для «клієнта»» становила 4500 доларів США.

Затримали підозрювану під час передачі замовнику «послуги» свідоцтва про шлюб та одержання неправомірних коштів.

Також за сприяння у незаконному виїзді призовників з України повідомлено про підозру фіктивній дружині, яка отримувала частину винагороди за оборудку.

Наразі вирішуються питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Заходи з викриття протиправної діяльності здійснювалися прокурорами спільно зі слідчими відділення поліції № 3 ОРУП № 1 ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників Державної прикордонної служби України та УСР в Одеській області ДСР НП України.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 844