Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.11.2023

В Одесі запрацював міждисциплінарний центр підтримки дітей «Барнахус» - восьмий у державі (ФОТО)

-

Офіс Генерального прокурора у співпраці з Міністерством юстиції України проводить роботу з впровадження у практичну діяльність проєкту «Модель Барнахус в Україні».

У рамках цього проекту сьогодні, 16 листопада 2023 року, в Одесі  відкрили восьмий міждисциплінарний центр підтримки дітей за цією моделлю.

Ще один крок на шляху формування правосуддя дружнього до дитини став можливим завдяки підтримці Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та Української фундації громадського здоров’я.

На заході з нагоди відкриття Центру взяли участь начальник управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні Департаменту захисту інтересів дітей та протидії домашньому насильству Офісу Генерального прокурора Максим Червоний, керівник Одеської обласної прокуратури Ігор Домущей та його заступник Юрій Шарнін, представники Дитячого фонду ООН (UNICEF), Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх, громадських та благодійних організацій.

«У 2023 році Генеральний прокурор визначив захист прав та інтересів дітей пріоритетом у діяльності не лише органів прокуратури, а й правоохоронних органів держави загалом», – зазначив Максим Червоний.

Ключова роль Центру полягає в координації зусиль усіх дотичних до кримінального процесу суб’єктів в інтересах дітей, постраждалих від насильства, у тому числі в умовах війни.

Представник профільного Департаменту Офісу Генпрокурора наголосив, що більшість дітей стають жертвами злочинів, які вчиняються в умовах неочевидності, з огляду на це їхні показання є важливими у процесі доведення вини кривдника. Саме тому допит дитини в дружньому для неї середовищі, у тому числі у центрах «Барнахус», сприятиме отриманню якісних свідчень та у подальшому надасть змогу запобігти її повторній віктимізації.

На цей час аналогічні центри відкрито у Вінницькій, Житомирській, Кіровоградській, Миколаївській, Тернопільській, Чернівецькій областях та м. Києві.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 710