Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.11.2023

Робили «бізнес» на залежних – в Одесі судитимуть 3 учасників наркоугруповання за збут психотропів через Телеграм-крамниці (ФОТО)

-

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 3 учасників організованої злочинної групи за фактом незаконного обігу психотропних речовин та прекурсорів (ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 310, ч. 3 ст. 311 КК України).

Слідством встановлено, що житель одного з тимчасово окупованих міст в Донецькій області організував злочинну групу, залучивши до неї низку осіб. Він координував дії співучасників, визначав їх ролі та функції, забезпечував надходження оптових партій психотропних речовин «PVP», вів «фінансову бухгалтерію» та розподіляв дохід між фігурантами.

Інші учасники групи приймали замовлення через Телеграм-крамниці та збували «товар» шляхом так званих «закладок» на території Одеси та області.

Фасували психотропи на спеціально орендованих складських приміщеннях у Пересипському районі Одеси.

Для зручності ділки визначили стандарт розміру фасування «закладок» у вигляді зіп-пакетів, обмотаних папером вагою 0,5 г, 1 г, 1,5 г, 2 г та 2,5 г, в залежності від замовлень наркозалежних осіб, у виняткових випадках – фасування у більш великих розмірах.

Кошти покупці перераховували на банківські картки та через небанківських операторів платіжних і фінансових сервісів.

Під час обшуків правоохоронці вилучили близько 263 г особливо небезпечних психотропних речовин (PVP), 53 л хімічної речовини для виготовлення психотропів, 180 рослин конопель, а також ZIP-пакети, електронні ваги, мобільні телефони та банківські картки.

Досудове розслідування – СУ ГУНП в Одеській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 681