Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.11.2023

Намагався "хайпанути" на війні - в Одесі затримали тіктокера за злив бойової роботи ППО під час ракетно-дронового обстрілу

-

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури жителю Одеси повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний поширював інформацію про розташування вогневих позицій підрозділів Збройних Сил України в Одесі.

Він знімав на відео роботу ППО під час нічного ворожого  ракетно-дронового обстрілу середмістя Одеси 5 листопада цього року. Відео розмістив на власній сторінці у соцмережі TikTok, що дає можливість ідентифікувати об’єкти на місцевості.

Опубліковане тіктокером відео переглянули понад 40 000 користувачів, з подальшим його розповсюдженням.

Свої злочинні дії блогер пояснив бажанням "наростити" аудиторію.

Наразі за клопотанням прокурора вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 Досудове розслідування - Управління СБУ в Одеській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 649